yogalogo

Agenda/blog

Video afspelen

Agenda

Workshop "Faceyoga meets mindful wandelen"

We starten met een faceyoga sessie en een kennismaking met de heerlijke 100% skinloving producten van Colour&Spice, waarin aandacht is voor jouw welzijn en gezondheid. Je leert makkelijke technieken die je thuis kunt inzetten in jouw beautyroutine. Door jezelf te masseren komt je terug in contact met jouw lichaam, jouw wensen en verlangens en als fijne bijkomstigheid verbeteren deze technieken ook nog eens jouw huidconditie. Door Sandra van AME Holistic Beauty.

Aansluitend aan deze sessie ga je op pad met mij, Kaatje van Sportcommitment KJ, voor een mindful wandeling door het Heuvelland.

Ik breng samen met jou bewust focus en aandacht naar het “hier en nu” zodat je je hoofd kunt leegmaken en beter kunt genieten van het moment. Mindful wandelen leert je aandacht te brengen naar je loophouding, je ademhaling en te luisteren naar je eigen lichaam.  Hierdoor word je je bewust van je eigen kracht en energie in je lichaam. 

Tot ziens op 25 november a.s. van 9.30 uur tot 13.00 uur bij La Vache Blanc. Jouw investering € 49,00 p.p.

Workshop "het nieuwe samen"

Een workshop voor bedrijven en/of teams om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen na een impactvolle gebeurtenis (zoals bijvoorbeeld corona-lockdown) en gezamenlijk het “nieuwe samen” vorm te gaan geven na deze gebeurtenis. 

Wat levert het je op?
* Mensen voelen zich gehoord en ervaren dat ze belangrijk zijn voor het team
* Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook jouw medewerkers/team!
* Je weet wat er (diep van binnen) bij hen speelt zodat je nóg beter “koers” kunt gaan varen met ieders kwaliteiten.
* Mensen horen wat er bij elkaar speelt, hetgeen voor wederzijds begrip zorgt en hulp vragen makkelijker wordt en ze niet alleen staan in en met hun ervaring.
* Mensen kunnen zaken die  niet meer passen of geweest zijn loslaten en beter vooruit “samen” vooruit kijken.
* Ze ervaren dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag en aandeel.
* Mensen leren (weer) bewust ademhalen, de basis van gezondheid.

Ervarings leren, (praktische) oefeningen, bewust ademhalen en een stukje teamdynamica komen aan bod (al naar gelang de vraag van de opdrachtgever) , alsmede “gezondheid en mindfulness”. Voordelen hiervan zijn;
* betere focus & positievere geest
* beter kunnen ontspannen & slapen
* helpt stress verminderen

MEER ENERGIE!

Zorghelden bedankt actie !

Mindful Run Nederland wil jou graag bedanken voor al je goede zorgen de afgelopen tijd! Daarom willen wij iets terug doen omdat je de afgelopen periode zoveel gegeven hebt. Wij nodigen jou uit om in de maand augustus t/m 4 september gratis deel te nemen aan een Mindful Run of Mindful Walk Clinic.
In een groep (van maximaal 8 personen) gaan we een rondje (hard)lopen. We doen mindfulness oefeningen, focussen op de ademhaling en genieten van het moment en de omgeving. Met als resultaat: minder stress en meer energie.
Aanmelden
Wil je meedoen? Misschien met een groep collega’s? Neem dan contact op met één van de volgende Mindful Run instructeurs.

Kaatje Jansen (regio Valkenburg): kaatje.jansen@sportcommitment.com

Chantal Smeets:(regio Maastricht) chantal@jelevenopkoers.nl 

Ga jij de uitdaging aan?

Gratis 4 daagse “meer bewegen-minder stress” challenge.
“movement every day, keeps the doctor away”.
Bewust ademhalen, bodyscan (voelen), bewegen (oefeningen) en meditatie zijn gezond voor je.
Bewezen resultaten (bij regelmatige en frequente oefening);
* betere focus & positievere geest
* beter kunnen ontspannen & slapen
* helpt stress verminderen

MEER ENERGIE!

Dat gun jij jezelf toch ook?!

Lancering nieuw Blog pagina van Sportcommitment op 06/04/2020

Door “stay @ home” in deze corona tijd werd ook ik teruggeworpen om de stilte in mezelf op te zoeken en nieuwe creativiteit aan te boren. SCHRIJVEN was en is, naast wat ik al allemaal doe, een verborgen passie die ik vanaf nu  gestalte ga geven. Beetje bij beetje….. Je kunt mijn blog volgen op www.sportcommitment.blog 

Mindfulness & Vitality Visit Zuid-Limburg 10 februari 2020

Workshop Mindful Walk & Vitaliteit aan medewerkers Visit Zuid-Limburg, in samenwerking met Brenda Tjoelker van Essential Movements

Mindful Walk Workshop
Zaterdag 25 januari 2020 10:00 - 12:00

* leren van een betere looptechniek * bewust ademhalen * bewustwordingsoefeningen die je in het dagelijks leven kan toepassen, * Uit het hoofd-naar het hier en nu, * Minder stress, * Meer energie, * plezier, * ervaar de kracht van stilte
€ 20,00 p.p. Locatie: Par’Cours, De Leeuwhof 4b Valkenburg
Inschrijven via kaatje.jansen@sportcommitment.com of
 https://www.mindfulrun.nl/valkenburgaandegeul

Mindfulness & Vitaliteit ING BANK 19 december 2019

Kennismaking van Mindfulness & vitaliteit rondom
St. Pietersberg te Maastricht/Kanne (B)

Blog

22/01/2020 Wat doe jij preventief om gezond te blijven? 
Tank je regelmatig bij? Hoe onderhoud jij je lichaam en geest? 
Laat ik het voorbeeld noemen van een auto, die hebben we bijna allemaal. Je auto moet je regelmatig bij tanken, anders rijdt ie niet en blijft ie gewoon stilstaan. En eens per jaar breng je je auto preventief naar de garage voor onderhoud. Als je dat niet doet loop je de kans de olie niet op tijd ververst wordt, de koelvloeistof op is en je auto over verhit raakt of nog erger dat de motor vast loopt…… Dat alles wil je niet en je besteed daar veel geld aan, want die auto moet blijven lopen. Zo werkt dat ook met je eigen lichaam. Als je niet af en toe bijtankt en doordraaft, gaat je lichaam her en der haperen. Je krijgt klachten waarvan je niet wellicht niet weet waar ze vandaan komen. Als je dat lang genoeg volhoudt dan raakt je lichaam als het ware over verhit. Dan heb je meer tijd nodig om te herstellen en je klachten de baas te worden, soms zelfs voor hele lange tijd. En als je ook dat negeert en alle ballen in de lucht tracht te houden, dan loopt jouw eigen motor vanzelf vast. Je krijgt een burn out of in het ergste geval “kiep je om” met hopelijk nog mooie herstel vooruitzichten. Maar dat herstel kost heel veel tijd, energie en misschien word je wel nooit meer de oude. 
En als ik dat nu vraag om mij heen dan zijn er toch nog heel veel mensen om me hen die zeggen dat het niet zo’n vaart loopt, vanzelf over gaat, of dat ze binnenkort vrij hebben om bij te tanken. Want ze gaan regelmatig met vrienden weg, de kroeg in, lekker eten etc. Daar is natuurlijk niets mis mee en die verbindingen heb je absoluut ook nodig, echter je innerlijk verlangt naar andere dingen………. 
Doe jezelf een plezier en stel je af en toe deze vragen, sta stil en luister naar je lichaam, wordt bewust. Heb je hulp nodig, dan weet je mij nu te vinden. Kennismaken, even sparren, onderzoek, maak een afspraak. ik nodig je uit voor een wandeling en een goed gesprek en daarna bepaal jij de koers. 

Meer blog berichten op https://www.sportcommitment.blog

 

Kaatje Nature 17
Video afspelen

NIeuwsbrief/BLOG