Bewuste

Adem haling

Meer energie door bewuste ademhaling

Leef gezonder, haal bewust adem

Neus ademhaling

Ademhalingstechnieken pas ik toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Binnen Mindfulness, maar ook bij mijn andere coaching i.c.m. sport & bewegen gebruik we de neus ademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn.

We zijn geboren met neusademhaling, echter door de stroom en snelheid van ons leven, moeten we soms bij-happen via de mond. Of we zijn ons niet meer bewust van onze ademhaling en ademen zowel in als uit via onze mond. Teveel in- en uit ademen via de mond zorgt voor disbalans in onze organen. Onze organen geven uiteindelijk een een (alarm) signaal af als ze het niet meer kunnen bolwerken waardoor ons lichaam “klachten” krijgt.

De neus is gemaakt om te ademen en de mond om te praten, te eten en te drinken. Mij is praten, eten en drinken via de neus nog nooit gelukt. Jou wel?  

Deep breaths are like little love notes to your body

Adem halings technieken

Er zijn verschillende vormen van bewuste ademhaling die ik toepas tijdens mijn coaching. Vormen die ik geleerd heb tijdens diverse trainingen en workshops, waarbij ik zelf heb mogen ervaren wat dit doet met je lichaam, je mindset/geest én emoties. 

Een voorbeeld is de “Wim Hof” ademhaling. Je laadt je lichaam op met zuurstof. Hierdoor verandert de zuurtegraad van je lichaam waardoor je bij het sporten de verzuring van je spieren kunt tegen gaan en/of verminderen. Door een goede ademhaling kun je je adem langer inhouden en maak je bewust contact met je hart, je autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Ook heeft het positieve invloed op je bloedcirculatie.

Belangrijke noot: Ik ben geen Wim Hof instructeur en ook geen arts. Voor een complete koude training én daarbij behorende ademhaling conform de Wim Hof methode verwijs ik je heel graag door naar mijn collega en gecertificeerd Wim Hof Instructeur Brenda Tjoelker van Essential Movements of Dominique Stulens. 

leaf-logo--teal

Wanneer je bewust ademhaalt, ben je meteen in het moment

Kaatje Jansen