Van jongs van af was de rode draad in mijn leven sport & bewegen. Op zesjarige leeftijd ontdekte ik skiën en doe dat sindsdien eens per jaar. Op achtjarige leeftijd startte ik met een teamsport, nl met volleybal, maar switchte redelijk snel over naar voetbal, handbal én tennis tegelijkertijd.  Ik was geen uitblinker, maar kon eigenlijk wel alles. Dat weerhield mij niet van wilskracht en vechtlust om het hoogst haalbare te halen, nl 1e Divisie spelen met handbal. Bloed, zweet en ook veel tranen heeft dat gekost. Rondom mijn 21e jaar lukte dit dan ook.

Een aantal jaren geleden kwam ik erachter wat mij hiertoe dreef. De erkenning van mijn vader.

Voor mijn vader was het nooit genoeg, een 7 moest een 8 zijn, een 8 een 9 en alles wat daaronder zat was niet goed in zijn ogen. Via sport & bewegen en jezelf daar helemaal voor geven had ik het gevoel dat mijn vader mij zag, ik ertoe deed. Het logisch gevolg was dat ik koos voor een opleiding in de sport, nl CIOS (sport & bewegen) in Sittard. Die opleiding heeft mij in die tijd het meest over mezelf geleerd en de basis gelegd voor mijn verdere ontwikkeling en carrière in de sport. Met dank aan, veel te vroeg overleden, toenmalig directeur Koos Sins. Hij triggerde mij op dusdanige manier om het allerbeste uit mezelf te halen.

Mijn allergrootste uitdaging is mezelf “durven” zijn en mezelf “goed” genoeg te vinden zoals ik ben.

En jij?

Na jarenlang omwegen gemaakt te hebben in mijn werk, van salesmanager bij diverse bedrijven en ervoor koos om de droom van mijn ex partner in de horeca te gaan leven kwam ik op het punt met de hamvraag “wie ben ik geworden” en “wil ik die persoon nog wel zijn?” Ik zag in dat ik het anders wilde maar wist niet goed hoe. Mijn huwelijk liep op de klippen en het ging door allerlei omstandigheden, waaronder de financiële crisis, niet goed met het horecabedrijf. Angst, schuldgevoel en maar rennen en doorgaan waren mijn beste vrienden geworden. Het huwelijk was mislukt en dus ik ook. Na enkele jaren ploeteren en het hoofd boven water houden gingen “wij” failliet. Alweer falen. Het enige wat mij nog op de been hield waren mijn partner, kinderen, coach en voetbal.

Alles kwam samen en ik bereikte mijn eigen dieptepunt. Mijn shiatsu therapeut en coach, Brenda Tjoelker, liet mij toen in-zien hoe overvol mijn geest was en hoe mijn lichaam was opgebrand. De confrontatie met hoe destructief je naar jezelf kunt zijn was wel een “dingetje” zeg maar.
Ik was al enkele jaren talentcoach bij de KNVB en volgde de KNVB-visie, maar dit was helemaal niet mijn visie! Ook hier was ik nog steeds niet trouw aan mezelf. Het patroon dat ik ontdekte was dat ik acteerde naar en voor de ander. Ik wilde de ander helpen ten koste van mezelf, op een manier die niet goed was voor mij. Zoekende naar de erkenning dat “men” mij goed of goed genoeg vond. Eigenlijk vond ik mezelf dus niet “goed” genoeg. 

"It always seems impossible, until it's done"

Nelson Mandela

Ik heb opnieuw leren voelen; wat mijn lichaam doet, hoe het reageert en wat het kan of wat het niet kan of doet door mijn eigen beperkende gedachten en wat de gevolgen hiervan zijn. Ik ging nieuwe opleidingen volgen, wilde nieuwe dingen leren en vooral mezelf doorgronden en herontdekken. Van business spiritualiteit tot aan basis shiatsu en kinderyoga docent. Ik ging ook een master in coaching doen aan het Johan Cruijff Institute in Amsterdam en boekte dé overwinning door mezelf eindelijk “goed genoeg” te vinden (zie foto). Gaandeweg herontdekte ik mijn missie, mijn eigen droom en kreeg daarmee ook een andere kijk op sport & bewegen.

De sleutel om anders naar de wereld en mezelf te kijken is LIEFDE, verbinding & in beweging komen.

In verbinding en met liefde coach ik jou i.c.m. (sport &) bewegen en daag ik jou uit om in beweging te komen. Met liefde reis ik de wereld rond om mijn kennis en kunde te delen, mezelf te verbinden met de ander om de ander te geven wat hij/zij nodig heeft. Met liefde deel ik wat ik weet en kan.

Want delen = liefde, liefde = delen & sharing = caring.         “Samen spelen =
samen delen”

Dit biedt ik jou  via mijn bedrijf “Sportcommitment KJ”, in Nederland én in het buitenland. In het buitenland in het bijzonder met kinderen en mensen die het niet zo goed hebben als wij. Ook zij verdienen beweging, willen leren hoe ze gezond kunnen leven & hebben erkenning nodig. Een bestaansrecht!

Denk aan Suriname (waar een stukje van mijn hart ligt), Tanzania, Ecuador & Spanje (wat voel ik me daar thuis), Nepal en andere delen van onze wereld. 

Het reizen en verbinden met andere volken & culturen zit in mijn bloed, is een deel van mij dat ik niet kan en wil negeren. Het is ér, maakt mij een completer mens & voelt als thuiskomen.

Eerst vind en voel ik mezelf goed zoals ik ben. Jij ook?

Vanaf 2022 heb ik besloten een ‘switch’te maken naar waar mijn hart het meest ligt en ik op mijn allerbest ben én ik het meest kan betekenen voor een ander. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe manier van werken, met een exclusievere doelgroep.

Graag verwijs ik je hiervoor door naar mijn nieuwste website met huidig aanbod:

https://www.kaatjejansen.com 

NIeuwsbrief/BLOG

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by Kaatje Jansen