Mogelijkheden & Voordelen

@Work

If you want to go fast, go alone
If you want to go far, go together……

Mogelijkheden & Voordelen

Coaching/Begeleiding op de werkvloer

Ik werk graag mee met mensen op de werkvloer. In de bouw, op kantoor, in de productie, overal waar het mogelijk is. Ik laat me leiden en aansturen door uw werknemers, ik stel vragen en praat met ze. Zo krijg ik een beeld van hoe uw medewerkers communiceren, wat ze belangrijk vinden en waar ze waarde aan hechten. En wat de reden hiervoor is.
Het voordeel is dat de medewerker aandacht en een luisterend oor krijgt. Hetgeen vaak al voldoende is om gewaardeerd te worden en weer "rust" te verkrijgen op de werkvloer. Nog belangrijker is het dat de medewerker ook daadwerkelijk het gevoel krijgt dat hij/zij , er door mijn toedoen, ertoe doet! Zeker nog als er ook iets in positieve zin mee gedaan wordt zodat de medewerker het gevoel krijgt waardevol voor u te zijn en u het serieus meent. Belangrijk hierin is ook dat dit met enige regelmaat /frequentie gebeurt zodat uw medewerkers hier aan kunnen wennen en weten dat u als werkgever altijd voor ze klaar staat, al is dat in de vorm van een coach en niet in uw eigen hoedanigheid. Uiteraard heb ik beroepsgeheim en bepaalt de medewerker wat ik wel of niet mag bespreken met u.

Coaching/begeleiding buiten de werkvloer

Als de urgentie hoog is bij uw medewerker (om uitval tegen te gaan bijvoorbeeld), dan haal ik hem/haar graag even van de werkvloer. Ik ga dan wandelen met hem/haar en/of een kop koffie drinken. Tijdens deze coaching zal ik trachten te achterhalen wat de medewerker belemmerd en kwijt wil. Ik zal dit niet voor hem/haar invullen maar concrete vragen stellen waar hij/zij mee verder kan of tot inzicht kan komen. Een ademhaling- en/of bewegingssessie doen is iets wat ik regelmatig toepas.
Het voordeel is dat uw medewerker even "lucht kan happen" en op andere tekst kan komen en ook nog inzichten krijgt waar hij/zij aan kan werken. Meestal kan de medewerker daarna ook weer terug de werkvloer op. Aandacht en een luisterend oor zijn heel belangrijk. Het kost u wellicht een uur of anderhalf uur dat iemand niet productief is. Hetgeen niet opweegt tegen uitval en ziekteverzuim en door blijven draaien op de werkvloer en ook niet productief zijn...... Uw medewerker verkrijgt vernieuwde energie, kan even het hoofd leeg maken, eventueel frustratie kwijt waardoor het stressniveau verlaagt en er letterlijk "ruimte" komt.

Coaching/begeleiding bij werkstress en/of ziekte/reïntegratie

Als uw medewerker niet lekker in zijn/haar vel zit, kan dit een flinke uitdaging voor u als werkgever zijn om uw medewerker aan het werk te houden of weer terug te krijgen aan het werk. Net zoals het ook een flinke uitdaging is voor uw medewerker. Vaak willen werkgever én werknemer hetzelfde: zo snel mogelijk "fit" terug op de werkplek. Het doel is dan hetzelfde maar de belangen en inhoud zijn anders. Ik haal uw medewerker (bij zijn/haar goedvinden) graag uit de dagelijkse gewoonte om samen de natuur in te gaan en een goed gesprek te hebben. De natuur, mindfulness, bewegen en bewust ademen werken heilzaam voor hem/haar.
Voordeel hiervan is; men kan vertellen wat hem/haar beweegt en/of dwars zit, men kan beter ontspannen, nachtrust en slaappatroon kan verbeteren, stresshormonen dalen, bloeddruk kan dalen, hartslag kan vertragen, zintuigen kunnen scherper waarnemen, concentratie kan verbeteren, immuunsysteem kan geactiveerd worden, spijsvertering kan verbeteren, sneller vet verbranden en spieren opbouwen, benen, gewrichten en ruggengraat kunnen versterken. Kortom verhoging van de energie!

Teambuilding/Teamdynamica -Workshops vitaliteit

Het enige dat contstant is, is verandering........ Ook uw bedrijf en team is voortdurend onderhevig aan verandering. Geen dag is hetzelfde. Dagelijkse uitdagingen liggen op de loer voor u en uw team. Hoe komt u erachter wat er binnen uw team speelt? Hoe krijgt u weer alle neuzen dezelfde kant op zonder dat uw medewerkers het gevoel krijgen dat hun mening of werkwijze niet voldoende is voor u? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw team lekker in het vel zit gedurende de tijd dat ze op uw werkvloer vertoeven? Zo zijn er vast nog meer vragen die u heeft. Op een speelse wijze laat ik u en uw team kennis maken met allerlei vormen van de dynamiek die er in uw team zit en hoe zij en u deze op een positieve en functionele manier kan gaan in- zetten & om- zetten naar ont-wikkeling van elk individu binnen uw team.
Voordeel is dat uw team plezier heeft, positiever kan gaan denken, meer tolerantie en inzicht naar elkaar krijgt. Uw team eens van een andere kant naar het onderwerp kan kijken en dus ook kan gaan benaderen. Uw team meer vertrouwen (in elkaar) kan gaan krijgen en uiteindelijk de productiviteit kan gaan verhogen.

Allerlei workshops zijn mogelijk. Denk aan mindfulness, sport & beweging, yoga, bewust ademhalen, Koudetraining (Wim Hof Methode) bij Essential Movements, vitaliteit en voeding.

Coaching - Begeleiding - werkplek - Teambuilding - Teamdynamica - Workshops

@Work

Ben je geïnteresseerd in op maat gemaakte bedrijfstrajecten? Neem dan contact op voor meer informatie:

Kaatje Jansen T. 06-51364942

Ook begeleid ik DGA’s op fysiek & mentaal vlak om de beweging te maken naar hun innerlijke oer-wijs-heid. Graag verwijs ik je hiervoor door naar:

https://www.kaatjejansen.com